Sikeresen zárult az idei tekAIRd körbe! pályázat

Kicsik és nagyok, 7 évestől a 70 évesig – minden korosztály képviseltette magát az idei tekAIRd körbe! pályázaton. A HungAIRy LIFE integrált projekt részeként meghirdetett kampánnyal a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnereinek célja a kerékpáros közlekedés népszerűsítése volt.

A kerékpáros közlekedés a gépjárműhasználattal ellentétben nem szennyezi a levegőt, nem jár zajkibocsátással, használata kisebb területigényű, energia- és erőforrás-hatékony, nem járul hozzá közlekedési dugók kialakulásához és nem utolsósorban kedvező hatást gyakorol egészségünkre.

Ezért is indították útjára a pályázatot a HungAIRy LIFE integrált projektben együttműködő szervezetek, önkormányzatok és szolgáltató vállalataik. A 2023-as kiírásban az volt a pályázók feladata, hogy kerékpárjuk és egy GPS navigációs rendszer segítségével minél érdekesebb alakzatokat rajzoljanak ki a térképen, vagy tekerjék körbe hazai tavaink valamelyikét.

Közel hatszázan vettek részt a nyári kampányban, volt, aki mindegyik kiemelt tavat (Balaton, Fertő tó, Tisza-tó, Velencei-tó) körbe kerékpározta. A partnerség emellett több mint egymillió embert ért el szemléletformáló tartalmaival, aktivitásaival, valamint a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos tippjeivel.

A beérkezett pályaművek sorrendjéről – előzsűrizést követően – a projekt Facebook-oldalán szavazott a nagyközönség, így alakult ki a végső sorrend:

1. helyezést ért el Reisz Gábor Budapestország című pályázatával.

2. helyen Kiss Gábor végzett a közönségszavazáson Nyuszi című képével

3. lett Paczári Piroska kerékpárral alkotott Virág című pályaművével.

A legnagyobb létszámú csapatot Pruzsina Alice regisztrálta a versenyre 113 fővel.

A tekAIRd körbe! tókerülő pályázói közül 10 szerencsést sorsolt ki a projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., akik szintén értékes nyereménycsomaggal gazdagodnak. Név szerint: Ágota Tamara, Benedek Erika, Kancsár Pál, Kovács Ákos, Kovács Dániel Achilles, Mácsár-Nagy Bernadett, Dr. Menyhárt Károly, Nagy Adrienn, Öllős Csaba, Zsákay Péter.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.