Ön is fával tüzel? - Most jó fát tehet a tűzre!

A fűtési időszakban gyakran lehet arról hallani, hogy Magyarország több településén is rossz a levegő minősége. A HungAIRy LIFE integrált projekt célul tűzte ki a levegőminőség javítását, többek között a tűzifa ellátási lánc optimalizálásával. Kérjük, hogy segítse munkánkat egy kérdőív kitöltésével!

 

Az utóbbi évek tendenciáit figyelembe véve, Európa szerte egyre nagyobb az igény a fára, mint tüzelő- és nyersanyagra. Ezzel együtt sajnos az illegális fakitermelés és kereskedelem is folyamatosan veszélyezteti a fával borított területek fenntartható hasznosítását. 

 

 

Ezzel párhuzamosan Magyarországon még mindig probléma a nem megfelelő tüzelőanyaggal történő fűtés, mely jelentős mértékben hozzájárul a rossz levegőminőség kialakulásához.

A HungAIRy projekt egyik eleme a tűzifa ellátási lánc szereplőinek vizsgálata, a fa alapú biomassza előállításának feltérképezése, valamint a lakossági fűtési szokások felmérése, különös hangsúlyt fektetve a fatüzelés kérdésére. 

A fent nevesített problémák megoldásnak előmozdítása érdekében összeállítottunk egy kérdőívet a fűtési szokásokról. A kérdőív kitöltése kb. 8-10 percet vesz igénybe. Válaszaival Ön is hozzájárulhat egy tisztább levegőjű fűtési időszak eléréséhez!

 

Az online kérdőív elérhető itt.

 

Az anonim kérdőív kitöltésére bárkinek lehetősége van 2021. január 31-ig.

Köszönjük az együttműködést!

 

A tűzifavásárlással kapcsolatos tanácsainkról egy korábbi hírünkben tájékozódhatnak.

 

Fotók: Szugyiczki Attila