Bringás Reggelik országszerte

Országszerte több mint 70 helyszínen, bringás reggelivel és uzsonnával folytatódott az európai mobilitási hét programja. A Magyar Kerékpárosklubhoz most is több helyszínen csatlakoztak a HungAIRy LIFE integrált projektben dolgozó szakemberek, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a kerékpározás fontoságára.

A borús idő ellenére sokan gurultak keresztül 2023. szeptember 19-én az egri Dobó téren, ahol kis harapnivalóval fogadta a két keréken érkezőket az önkormányzat HungAIRy-csapata. A projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai Budapesten a Campona bevásárló központ melletti kerékpárútnál, míg a fővárosi önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kollégái az Erzsébet téren alakítottak ki frissítő pontot a reggeli órákra.

Békéscsabán négy helyszínen – a Korzó téren, a Szent István téren, a jaminai híd lábánál és a Lencsési úti körgátnál – összesen 1300 egységcsomagot osztottak ki a kollégák. Szarvas Péter polgármester, aki szintén bringával érkezett a Korzó térre, elmondta, a bringás reggelivel és az autómentes nappal – amit pénteken 15 órától tartanak a Szent István téren – arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy a közlekedők, amikor csak lehet, mellőzzék az autót, és válasszák a biciklit, a rollert, a közösségi közlekedést.

Hangulatos zene, nagy nevetések közepette töltötték kedden a korai reggeli órákat a Kossuth térre érkezők Szolnokon. A város már kilencedik alkalommal csatlakozott a kerékpáros aktivitáshoz.

Tatabányán idén uzsonnát tartottak: a Búzavirág utcában a kerékpárral munkába, és két keréken hazafelé tartókat vendégelték meg a HungAIRy tatabányai és a Grundfos Magyarország Kft. munkatársai.

Forrás: heol.hu, szoljon.hu, beol.hu, kemma.hu, bkk.hu

Fotó: Vass Gergő

 

Kapcsolódó tartalom:

Újabb projekteredmény: elindult az Eger Bringa