Autómentes nap Esztergomban

A HungAIRy LIFE integrált projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. – csatlakozva Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatához – szemléletformáló aktivitással vesz részt a település autómentes napi programján 2023. szeptember 22-én 10 órakor az esztergomi Széchenyi téren.

A HungAIRy egyik kiemelt témája a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, ennek mentén hirdette meg 2023-ban a tekAIRd körbe! pályázatot, amelynek kampányzáró eseménye is egyben az autómentes napi program.

A környezet- és egészségtudatos életmódra való nevelést sohasem lehet elég korán kezdeni, ezért óvodás és kisiskolás gyerekeket várjuk játékos foglalkoztatóinkkal, szemléletformáló kiadványainkkal, érintve a kerékpáros közlekedés, komposztálás, energiahatékonyság témakörét.

Esztergom MJV által szervezett eseményhez továbbá csatlakozik még az Energiaügyi Minisztérium, az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület, a North-HU-Trans LIFE IP, illetve a szlovákiai populair LIFE IP is, akik szintén levegőminőségi kérdésekkel foglalkoznak.